2023-09-11

Tränaransvariga sökes!

Omfattning: 2 platser Varaktighet: Tillsvidare, tillträde enligt överenskommelse

OBS! 
Vi bjuder in alla nyfikna till en infoträff gällande tjänsten där man kan lyssna eller ställa frågor m.m. Infoträffen är måndag 25/9 klockan 19:00 i vår klubblokal.

Om jobbet

Föreningsbeskrivning

Sportdansklubben Laxbuggarna är en ideell förening som bildades 1987 och erbjuder idag pardans och gruppdans fördelat på ca 10 olika dansgrenar. Vi är en bredd och tävlingsklubb och hos oss tar våra minsta sina första danssteg men det finns även en historia av landslagsdansare och mästerskapsmedaljer.

Vi har vår lokal i Halmstad och har ca 550 medlemmar i alla åldrar. Vi är medlemmar i Svenska Dansportförbundet och har förnärvarande ca 50 tränare i föreningen.

I föreningen lägger vi stort värde i att ta vara på våra egna dansare och låta de utvecklas i föreningen. Många av våra tränare har vuxit upp i föreningen som dansare för att sedan börjat skugga en erfaren tränare. Första steget in i tränarrollen är för många ett uppdrag som hjälptränare, där man får vara delaktig i planering och genomförande tillsammans med en erfaren och ansvarig tränare. När man är mogen och det finns ett ledigt tränaruppdrag så kan man få möjlighet att axla rollen som tränare och vara med att utveckla nya hjälptränare och skuggare.

Beskrivning av tjänsten

Vi söker dig som vill ingå i ett team om 3 personer vars främsta uppgift är att utveckla, stödja och strukturera föreningens tränarkår, som är i åldern 14-70år. Teamet består av en administrativ roll och två operativa roller och är en del av föreningens utbud- och utvecklingssektion.

Tillsammans ansvarar teamet för en mängd olika operativa och administrativa uppgifter så som introduktion av nya tränare/hjälptränare/skuggare, genomföra och följa upp årliga medarbetarsamtal, uppföljning av utbildningsbehov och ansvara för att genomföra avslutningssamtal.

En viktig del i teamets arbete är att planera och genomföra olika tränarträffar.

Det förekommer en del administration kopplat till tränarkåren och som administratör i teamet förväntas man bland annat hantera klädbeställningar, kontroll och registrering av begränsat registerutdrag, nyckel- och postfackshantering, anmälningar och kallelser för olika aktiviteter.

Teamet har ett nära samarbete med utsedd person i styrelsen samt med övriga funktioner i sektionen men även vid behov andra sektioner i föreningen.

Kravspecifikation

Vi ser att du är en ansvarstagande person med erfarenhet av ledaruppdrag och föreningsliv.

Det är meriterande om du har kunskaper om den svenska idrottsrörelsen och förståelse för hur danssporten fungerar. Tidigare erfarenheter av arbeta i IdrottOnline är även det meriterande.

Ytterligare information

För att kunna erbjuda våra medlemmar en trygg idrott begär vi utdrag av begränsat belastningsregister på samtliga i tränarkåren, styrelsen samt på viktiga nyckelpersoner i föreningen. För att kunna bli aktuell för någon av tjänsterna skall begränsat belastningsregister utdrag uppvisas.

Du som söker

Sökande måste vara minst 18 år men vi välkomnar alla sökande. För att bli aktuell för tjänsten är du inte förälder eller syskon till tränare/hjälptränare i föreningen. 

Vi ser fram emot att du skickar din ansökan till Info@laxbuggarna.com, ange i din ansökan om du önskar en operativ eller administrativ roll. 

Har du frågor om tjänsterna eller hur det är att vara en del av vår förening är du varmt välkommen att höra av dig till Tobias Hofvander, ordförande 070-5782549 eller Johanna Weber, vice ordförande 073-4056359. 

Vi rekryterar löpande så skicka gärna din ansökan redan idag då tjänsterna kan tillsättas inom kort.

Om anställningenLönLönetyp: Stora delar av uppdraget är ideellt men det utgår ett mindre arvode á 1200 kr/person/månad.