DU HAR ALLA CHANSER FÖR VI HAR ALLA DANSER!

Våra danser - Kursbeskrivning

Barn fr 8 år

Här får barnen lära sig grunderna i balett genom lekar till musik. En balettlektion innehåller teknikövningar vid stången och på golvet samt förflyttningssteg över diagonalen som t ex hopp, piruetter m. m. Vidare tränar vi fötterna och armarnas positioner, hoppar, stretchar, övar olika steg och gör improvisationsövningar.

Barn fr 8 år

Boogie är en 50-talsdans som i Sverige är en populär tävlingsdans. Nere på kontinenten är dansen en ganska populär sällskapsdans. Grundstegen i dansen löper över sex taktslag. Den kan exempelvis utföras med hjälp av två trippelsteg följt av två vanliga gåsteg. Dansen Boogie Woogie en swingdans inom Bugg och Rock´n´roll-danserna.

Steg 1 för alla barn, fr. 8 år, i pardanserna är Dansa Loss - pardans steg 1. Här provar deltagarna på alla våra pardanser under terminen. (Boogie Woogie, Bugg, Dubbelbugg, Lindy Hop och Rock´n´roll.)

Barn fr 8 år >> Vuxna

Bugg är den vanligaste pardansen på utedansbanorna, men är även en vädligt populär tävlingsform. Buggen har inga fasta variationer utan är en improviserad dans där föraren för följaren så att olika snurrar och turer uppstår. Bugg kan dansas i alla åldrar.

Vid tävling bedöms dansen efter vissa grundregler, men mycket beror på förarens förning och damens följsamhet. I bugg är det inte tillåtet med akrobatik på tävlingar.

För att börja steg 1-kursen behöver dansaren inga förkunskaper. Föreningen strävar efter en jämn fördelning mellan förare och följare. Lekmoment blandas och det är viktigt att alla dansare får synas och ta plats. Vi lär oss dansens grunder och att snurra åt höger och vänster.

Steg 1 för alla barn, fr. 8 år, i pardanserna är Dansa Loss - pardans steg 1. Här provar deltagarna på alla våra pardanser under terminen. (Boogie Woogie, Bugg, Dubbelbugg, Lindy Hop och Rock´n´roll.)

Kontakta tränare i barngrupperna för bugg om du är osäker på vilken grupp du ska anmäla ditt barn till. Katharina - 073-956 50 00

Här börjar vi helt från början med grundsteg, förning, snurra åt höger och vänster samt enklare turer. Vi har som mål att vi kan genomföra sakerna i takt till musiken och att alla vågar ta sig en sväng om på en dansbana/fest.

Förkunskaper: Inga alls.

Här övar vi vidare på dansantheten i dansen, lite mer avancerande turer och vi bli duktigare på att föra och följa.

Förkunskaper: Du bör ha gått en steg 1/nybörjarkurs i någon dansförening innan du anmäler dig till steg 2.

Vi fördjupar oss lite till i tekniken och utvecklar vår känsla i dansen till musiken.
Tempot utmanas litegrann och vi har en djupare förståelse i hur dansens olika moment påverkar varandra.

Förkunskaper: Du bör ha gått en steg 2/fortsättningskurs i någon dansförening innan du anmäler dig till steg 3. Då vi har korta kurser rekomendera vi 2st steg 2-kurser innan man anmäler sig till steg 3 eller ha motsvarande kunskaper.

Här borrar vi ner oss ännu mer i förståelsen för dansen och utmanar oss själva som dansare ytterligare.

Förkunskaper: Du bör ha gått en steg 3-kurser i någon dansförening innan du anmäler dig till steg 4. Då vi har korta kurser rekomendera vi 2st steg 3-kurser innan man anmäler sig till steg 4 eller ha motsvarande kunskaper.

Här finslipar vi våra danskunskaper och utvecklar vår teknik. Vårt mål är att skapa är att skapa dansanthet i harmoni till musiken och få en djupare förståelse för hur olika moment i dansen påverkar varandra. Här dansar vi främst i par, men det kan ske att vi byter partner i utbildningssyfte.
Grupp 1, 2 och grupp 3 har ingen nivåskillnad.

Förkunskaper: Båda i dansparet ska ha gått steg 1, 2 och 3 eller ha motsvarande kunskaper.

Barn fr 8 år

Dubbelbugg är främst en tävlingsdans som kom till p.g.a. att det var fler tjejer än killar som ville dansa. Dansen är helt koreograferad och varje trio har sitt egna program. Man behöver inte ha dansat något innan man börjar med Dubbelbugg.

Steg 1 för alla barn, fr. 8 år, i pardanserna är Dansa Loss - pardans steg 1. Här provar deltagarna på alla våra pardanser under terminen. (Boogie Woogie, Bugg, Dubbelbugg, Lindy Hop och Rock´n´roll.)

Barn fr 4-5 år & 6-7 år

Här samlas våra yngsta förmågor för att utveckla rytmiken i dans. Detta sker tillsammans med jämnåriga och med stora inslag av lek.

Utmaningarna ökar något i 6-7 årsgrupperna.

Barn fr 8 år >> Vuxna (För närvarande har vi ingen tränare för barn & ungdom, men det finns för vuxen)

Lindy hop är en swingdans från
New York i USA. Dansen skapades i Harlem på 1920- och 1930-talet, som en utveckling ur Charleston
och i princip alla andra danser som de dansande kände till. Traditionellt dansas Lindy hop till swingmusik. Danstempot kan variera från mycket snabbt till mycket långsamt. Dansen kan vara både spontan och oftast vid uppvisningar koreograferad. Det viktiga är att dansarna har en dynamik med varandra och med musiken. Dansen är fri för improvisation där både förare och följare kan påverka dansen.

Steg 1 för alla barn, fr. 8 år, i pardanserna är Dansa Loss - pardans steg 1.Här provar deltagarna på alla våra pardanser under terminen. (Boogie Woogie, Bugg, Dubbelbugg, Lindy Hop och Rock´n´roll.)

Barn fr 8 år >> Vuxen

En fartfylld och akrobatisk pardans som har sina grunder i äldre dans till rockmusik. Dansen har ett högt tempo och grundsteget består av "kickar". Varje par har sitt egna dansprogram som koreograferas tillsammans med tränaren.
Akrobatiken är inte en del av dansen på lägre nivå.
Saknar man danspartner kan vi rekommendera Showrock.

Steg 1 för alla barn, fr. 8 år, i pardanserna är Dansa Loss - pardans steg 1.
Här provar deltagarna på alla våra pardanser under terminen. (Boogie Woogie, Bugg, Dubbelbugg, Lindy Hop och Rock´n´roll.)

Barn fr 8 år, Vuxna

Barn- och ungdomsgrupperna
En dans som dansas i grupp till populärmusik. Inspiration kan hittas i såväl musikvideos som i musikaler. Varje termin påbörjas en ny koreografi vilket gör att nya dansare kan börja. Dansarna får utmana balans och kroppskontroll samt samarbeta med övriga i gruppen i olika övningar.
I våra yngre grupper förekommer lekar som en del av inlärningsprocessen.

Vuxengrupp

Det är aldrig försent att börja dansa!

Hösten 2017 startade vi kursen Showdans 30+. Här behövs varken danspartner eller förkunskaper.
I denna danskurs får du använda hela kroppen till varierad musik.
Denna grupp medverkar ej på Laxbuggarnas Julshow.

Ungdomar fr 18 år - OBS! Tränare saknas för närvarande

Här blandas lyrisk och modern Jazz med inslag av andra dansgrenar i en positiv och utvecklande miljö. Här får man lära sig koreografi i olika stilar, få en ökad kroppskontroll samt att hitta självförtroendet att dansa inför publik.

Innan du anmäler dig bör du ha kunskaper i: Grundläggande balettermer, förkunskap i showdans, jazz eller streetdance.

Barn fr 8 år

Showrock är en formationsdans som bygger på pardansen rock´n´roll. Dansen är energirik och fartfylld med snabba rörelser. Dansen dansas till musik som har en rockigare känsla.
I våra yngre grupper förekommer lekar som en del av inlärningsprocessen. Inga förkunskaper krävs

Vår tävlingsgrupp är en fast grupp med dansare som inte alltid har utrymme till påfyllnad av deltagare. Lämna alltid ditt intresse om du önskar börja tävla i Showrock. Kanske finns det tillräckligt många så vi kan starta en tävlingsgrupp till.

Barn fr 8 år

Det finns många stilar inom streetdansen, som från början är ett samlingsord för all gatudanser. Hip hop är en av grunddanserna i streeten men på senare tid förknippas stilen även med showdanser och musikvideos. Hos oss i Laxbuggarna handlar det framför allt om att hitta sin egen stil och testa olika tekniker. I våra yngre grupper förekommer lekar som en del av inlärningsprocessen.

Text uppdateras snart

Beskrivning uppdateras snart.

Text uppdateras snart

Beskrivning uppdateras snart.

Text uppdateras snart

Beskrivning uppdateras snart.